Η ιστορία μας

1926 – 1979

Από το 1926 η οικογενειακή επιχείρηση Χάνογλου με έδρα την πόλη της Πτολεμαΐδας στη Δυτική Μακεδονία, ειδικευόταν στην παρασκευή άρτου και κάθε είδους αρτοσκευάσματος, διακινώντας τα αγαθά της σε όλη την πόλη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.
Από παππού στον πατέρα κύλησαν τα χρόνια, με όλες τις αλλαγές που οι καιροί κάθε φορά επέβαλαν και κάπου εκεί στο 1979 η επιχείρηση πέρασε στα χέρια του Νικολάου Χάνογλου ο οποίος από τότε την διοικεί απρόσκοπτα έως σήμερα.

Βιομηχανία Κριτσινιών Χάνογλου

1979-2000

Ο Νικόλαος Χάνογλου εισήγαγε το 1989 την παρασκευή των κριτσινιών σίτου και ολικής άλεσης ως αναπόσπαστο κομμάτι της παραγωγικής γραμμής της εταιρίας , κρατώντας παράλληλα και τη διαδικασία της παραγωγής του άρτου και των λοιπών αρτοσκευασμάτων προς διανομή σε σημεία πώλησης, κυρίως μέσα στην πόλη. Το όλο εγχείρημα δεν άργησε να αποφέρει καρπούς κι έτσι η σιγά – σιγά η εταιρία μεταστεγάστηκε το 1990 σε καινούργια ιδιόκτητα κτίρια, με έδρα και πάλι την Πτολεμαΐδα με τους πρώτους βασικούς χώρους παραγωγής, συσκευασίας και αποθήκευσης έτοιμων προϊόντων και πρώτων υλών, καθώς και των γραφείων της. Ταυτόχρονα εκσυγχρόνισε τις παραγωγικές της γραμμές σε ότι αφορούσε στην διαδικασία παρασκευής του κριτσινιού και αύξησε το έμψυχο δυναμικό της. Παράλληλα από το 1997 η επιχείρηση άρχισε να κάνει σταθερά την εμφάνισή της στις διεθνείς κλαδικές εκθέσεις αρτοποιίας & ζαχαροπλαστικής, ΖΥΜΑ, παλιότερα και ΑΡΤΟΖΑ & ΑΡΤΟΖΥΜΑ, μεταγενέστερα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, προωθώντας με τον καλύτερο τρόπο τα προϊόντα της. .

2001 έως σήμερα

Η συνεχής αύξηση του πελατολογίου, απόρροια της οργανωμένης και συστηματικής συμμετοχής στις παραπάνω κλαδικές εκθέσεις, ώθησε την εταιρία στην ανάπτυξη καινούργιων προϊόντων, (κωδικών), και την ένταξη αυτών στις γραμμές παραγωγής της. Στα καινούργια προϊόντα συγκαταλέγονται πλέον και οι κατηγορίες των σφολιατινιών, των μπισκότων και η κατηγορία των κουλουριών. Με τα παραπάνω προϊόντα η επιχείρηση μπήκε σε έναν καινούργιο κύκλο διαδικασιών αλλαγής, που αφορούσαν στην εσωτερική της οργάνωση, στην υλικοτεχνική της υποδομή και την παραγωγική ισχύ της. Η πρώτη ενέργεια έγινε το 2001 με την καθ’ ύψος επέκταση της βιομηχανίας ( προσθήκη ορόφου 1000 τμ.) και ευρύτατο εκσυγχρονισμό των παραγωγικών της γραμμών, με την αγορά περισσοτέρων και εντελώς καινούργιων μηχανημάτων ικανών να φέρουν σε πέρας με επιτυχία την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση. Σημείο σταθμός για την εταιρία θεωρούνται οι χρονιές 2001-2002 , οπότε αυτή μετατράπηκε από ονομαστική, σε Α.Ε. Σε ότι αφορά στην εσωτερική της οργάνωση , η εταιρία είναι πιστοποιημένη με τα διεθνή πρότυπα διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων, ISO 9001/2000 και ISO FOOD SAFE 22000, δείχνοντας έτσι έμπρακτα πως η σταθερά υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών και των αγαθών που παρέχει στους καταναλωτές της, είναι μονόδρομος.

Χάνογλου εγκαταστάσεις